Foto: Hardy Klink
Foto: Hardy Klink Foto: Steef Alblas

Russische klanken in
Hengelose Kristalkerk

Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja en Symphonie Orkest Elad uit Hengelo combineren hun repertoire in een Russisch concert. Op zaterdag 29 oktober zullen zij een scala aan Russische volksliederen, suites en componisten laten horen.

Het concert begint om 20:00 uur in de Kristalkerk te Hengelo (P.C. Hooftlaan 210). De zaal is open om 19:30 uur. De entree is € 10,- en jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang. In de pauze is er gratis koffie en thee. Voorverkoop via leden van het koor of het orkest of via de websites www.radujsja.nl en www.elad.nl.

Hoogtepunt zijn de gezamenlijke stukken, waaronder Oeletai (Na Kryljah Wetra) uit Alexander Borodin's opera Prins Igor. Peter Tchaikovsky's Without Time, Without Season (Bez Pory da Bez Vremeni) is uniek. 'Een stuk gecomponeerd voor vrouwenkoren waar we begeleiding in de stijl van Tchaikovsky onder spelen', verklaart Marinus Degenkamp, dirigent van Symphonie Orkest Elad.

Het vierstemmig Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja zingt Russisch-orthodoxe liederen en Russische volksliederen. Het koor, opgericht in 2009, heeft opgetreden op diverse plaatsen in Overijssel. Ze werkt aan uitbreiding van het repertoire en aan verbetering van de koorklank en is altijd op zoek naar nieuwe leden. U bent van harte welkom om op een dinsdagavond tijdens de koorrepetities in Almelo te komen luisteren of mee te zingen.

Het Hengelose Symphonie Orkest Elad is opgericht in 1899 en telt op dit moment ongeveer 25 leden. Bij Elad staat het plezier van het samen muziek maken voorop. Geïnteresseerde muzikanten zijn van harte welkom eens mee te spelen op een repetitie. Deze zijn op maandagavond vanaf 19:45 uur in het bijgebouw van de Baptistenkerk aan de Jacob Catsstraat in Hengelo.