Afbeelding

René Hake: 'Onnodig twee punten verloren'

Het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle kende zondagmiddag geen winnaar. Mateusz Klich bracht FC Twente na een kleine tien minuten spelen vanaf elf meter op voorsprong. Youness Mokhtar scoorde vijf minuten voor rust de gelijkmaker. In de 77ste minuut schoot Enes Ünal met een hard schot de 2-1 binnen, maar Django Warmerdam zorgde in de slotfase voor de 2-2. Dit was tevens de eindstand en zo werden de punten gedeeld.

Trainer/coach René Hake was na afloop niet tevreden met het gelijke spel. 'Ik ga vandaag niet met een tevreden gevoel naar huis. We kwamen snel op voorsprong, dan verwacht je dat je met die voorsprong in de rug kunt doorduwen. Dat gebeurde niet. We hadden niet genoeg agressie, verdedigden niet goed naar voren en elke bal die we veroverden, leverden we ook gelijk weer in. Daardoor werd Zwolle op onze helft gevaarlijk.'

FC Twente kwam goed uit de kleedkamer en dit resulteerde in enkele grote kansen. Hake: 'In de tweede helft zijn we in een tempo hoger gaan spelen. Daarin vergaten we de wedstrijd definitief te beslissen. Maar dan nog moet je er voor zorgen dat de drie punten in Enschede blijven. De gelijkmaker is een mooie goal, met een goed schot, maar wel het enige schot van Zwolle in de tweede helft. Daardoor verlies je onnodig twee punten en dat is onze eigen schuld.'

Vrijdag 28 oktober wacht het eerstvolgende thuisduel in De Grolsch Veste. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt tegen Roda JC. Kaarten zijn, zonder Clubcard, verkrijgbaar vanaf € 12,50 via kaartverkoop.fctwente.nl.