Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Winter World Twente in binnenstad Hengelo

Twentenaren die van winterse gezelligheid houden, kunnen de komende maanden in de binnenstad van Hengelo terecht. Het is namelijk gelukt Winter World Twente naar de binnenstad te halen. De vele leuke activiteiten maken Winter World Twente dé sfeervolle ontmoetingsplaats voor de wintermaanden in Hengelo.

Het evenement zou plaatsvinden bij de Makro, maar Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) heeft het initiatief genomen om het te verplaatsen naar de binnenstad. De afgelopen periode is er door verschillende partijen keihard samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Er komt tussen het stadhuis en winkelcentrum Thiemsbrug een grote, sfeervolle schaatsbaan van 600 m2 met daaromheen een restaurant, Tiroler Glühweinbar, Grillstube en overdekte attracties. Ook worden er de komende maanden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals demonstraties, clinics, toernooien en rond de kerstperiode een gezellige kerstmarkt.

Het evenement is gratis toegankelijk; de dagentree van de schaatsbaan is € 6,- (inclusief schaatsen). Voor scholen komt er een gereduceerd tarief en er komen gratis kaarten beschikbaar voor onder andere de Voedselbank. De organisatie van Winter World Twente ligt in handen van Twest b.v. Met de SCH hebben zij een intentieverklaring getekend om het evenement voor vijf jaar naar Hengelo te halen. Hoofdsponsor is de Makro. Daarnaast hebben de volgende partijen zich ingezet om het evenement naar de binnenstad te verplaatsen: de Fuldauerstichting, gemeente Hengelo, Bureau Hengelo, horeca en ondernemers uit de binnenstad. Meer informatie staat op www.winterworld-twente.nl.