Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Beeldende kunst, dans en
musical bij HEIM & CREA

Bij HEIM & CREA - het Hengelose centrum voor Kunst, Dans, Theater, Techniek en Erfgoed - gaan in de maanden oktober en november een aantal korte cursussen van start. Ook zijn er diverse interessante workshops en biedt de dansafdeling lessen aan voor alle leeftijden.

Glaskunstenaar Annemarie van Uden geeft de korte cursus 'Kennismaken met Glasfusen', die op maandagavond 31 oktober start. Ben Kamphuis biedt vanaf 28 oktober weer een reeks aan van zijn populaire lessen 'Maak je eigen computergame' voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ook zijn er weer drie nieuwe korte cursussen Peuterdans op drie locaties in de stad. Deze cursussen zijn een leuke manier voor peuters, zowel jongens als meisjes, om hun eigen manier van bewegen te ontdekken. De cursussen dienen tevens als opstapje voor de cursussen klassiek ballet.

Daarnaast zijn er een aantal interessante workshops. Op woensdagavond 2 november is er een workshop Modelboetseren door Bert Otter. In deze workshop leer je nauwkeurig te kijken naar een model en dat wat je ziet tot uitdrukking te brengen in je boetseerwerk in klei of was.
Op zaterdag 5 november is er de dagworkshop 'Engobe op schaal en bol' door kunstenaar Ludmilla van der Spoel. Engobe is een keramische decoratietechniek waarbij verrassende kleureffecten en -patronen worden bereikt door te werken met gekleurd kleislib.

De dansafdeling biedt voor alle leeftijden lessen aan in onder andere Klassiek Ballet, Freestyle Jazz, Modern en CREArobics. De lessen vinden plaats in het hoofdgebouw aan het Esrein, maar ook in Wijkcentrum Slangenbeek en in het Stork Nusgebouw aan de Torenlaan. Bij de theaterafdeling zijn er musical- en acteerlessen voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar), waarin je kan leren acteren, zingen en dansen. De Musical Productiegroep, waarin iedereen van 12 tot 100 jaar welkom is, werkt gedurende een seizoen toe naar een musicalvoorstelling. Zo brengen ze binnenkort drie keer de musical 'High School' op de planken in Techniekmuseum HEIM.

Kijk voor meer informatie over het brede aanbod, online inschrijven of voor het aanvragen van gratis proeflessen op www.creahengelo.nl.

Afbeelding
Afbeelding