Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Nieuwe Hyundai i30 wordt
voorzien van Cascade-grille

Hyundai heeft de nieuwe i30 onthuld. Deze wagen staat begin 2017 bij dealer Autogroep Twente, met vestigingen in Hengelo, Enschede en Harbrinkhoek (Almelo).

Er is keus uit twee benzinemotoren en een dieselmotor met verschillende vermogensvarianten. De 1.4 T-GDI is geheel nieuw. De 1.0 T-GDI is een interessante motor voor de Nederlandse markt vanwege de lage CO2-uitstoot. Hyundai introduceert met de nieuwe i30 een nieuw stijlelement: de Cascade-grille, die kenmerkend wordt voor alle nieuwe modellen. De grille doet denken aan gesmolten staal dat omlaag stroomt, met verchroomde oppervlakken die de zijdemat verchroomde omlijsting van de grille van de standaardversie fraai accentueren. LED-koplampen met drie projectoren flankeren de grille en met de verticale LED-dagrijverlichting heeft de nieuwe generatie i30 een krachtige uitstraling.
De nieuwe Hyundai i30 is tevens voorzien van de nieuwste actieve veiligheidsvoorzieningen om te voldoen aan de hoogste Europese veiligheidsvoorschriften: Autonomous Emergency Braking met Front Collision Warning System (autonoom noodremsysteem met waarschuwing voor frontale botsing), Smart Cruise Control (regelt snelheid en houdt constante snelheid tot voorganger), Blind Spot Detection (waarschuwt bij voertuigen in de dode hoek), Rear Cross Traffic Alert (waarschuwt bij achteruitrijden voor kruisend verkeer achter de auto), Lane Keeping Assist System (waarschuwt de bestuurder als de auto de rijstrook dreigt te verlaten en grijpt zo nodig zelf in), Speed Limit Information Function (geeft op het scherm de geldende snelheidslimiet weer) en High Beam Assist (schakelt automatisch grootlicht in wanneer dat kan en uit wanneer dat noodzakelijk is). Nieuw voor Hyundai is de Driver Attention Alert, waarmee de Hyundai i30 is voorzien van alle beschikbare actieve veiligheidssystemen. Dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer hij tekenen van vermoeidheid toont.