Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Tentoonstelling Graphic Traffic
bij Zaal Zuid kunstpodium

Graphic Traffic is de titel van de tentoonstelling in het kader van de 'Maand van de Grafiek' die in Zaal Zuid kunstpodium in Hengelo is te bezichtigen. De 'Maand van de Grafiek' is een nationale grafiekmanifestatie die in oktober 2016 wordt gehouden.

Over heel het land geven een honderdtal galeries en kunstpodia aandacht aan grafiek als kunstvorm. In nauwe samenwerking met Plaatsmaken uit Arnhem is uit hun rijk grafiekbestand, dat zij door de jaren heen als grafisch atelier hebben opgebouwd, een selectie gemaakt door Zaal Zuid kunstpodium. Oud AKI-docent Geert Voskamp en de jonge kunstenares Annelien Dam zijn ook voor deze tentoonstelling uitgenodigd. De opening van deze interessante tentoonstelling is op zaterdag 1 oktober om 16.00 uur. Voor kinderen vanaf acht jaar worden door HEIM & CREA onder begeleiding van Dorothé Verberne speciaal bij deze tentoonstelling twee gratis workshops over druktechnieken aangeboden. Op zondag 2 oktober kunnen ze aan de slag met het maken van linosnedes. Op zondag 9 oktober wordt er met sjablonen gewerkt. Inloop tussen 14.00 en 14.30 uur. De workshop start om 14.30 uur en eindigt om 16.00 uur.

De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur (i.v.m. de Herfstvakantie gesloten op 19, 20 en 21 oktober). Zaal Zuid kunstpodium is gevestigd aan het Esrein 11 in Hengelo. Meer informatie: www.zaalzuid.nl.