Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Tiende editie Estafette Run Borne
vindt aanstaande zondag plaats

Op zondag 25 september vindt de 10e Estafette Run Borne plaats. Het is een wedstrijd waarin teams van vier personen de strijd aangaan. Er is een aparte wedstrijd voor basisschooljeugd én voor volwassenen en de jeugd van 13 jaar en ouder. Ter ere van het tweede lustrum organiseert de Stichting Estafetterun Borne een sponsorloop voor kinderen van de basisscholen.

De opbrengst gaat naar de Voedselbank. Om 11.00 uur geeft burgemeester Rob Welten het startschot van de wedstrijd. Net zoals elk jaar zijn start en finish bij de Stroom Esch Vijver. De Estafette Run bestaat uit een run voor de kinderen met het Borns Basisschoolkampioenschap en een sponsorloop voor leerlingen uit groep 3 tot en met 6 van de basisschool én een wedstrijd voor ouder dan 12 jaar en volwassenen waarbij onder andere de Bornse Wijkbokaal gewonnen kan worden. Inschrijven kan op www.estafetterunborne.nl.

De stichting Estafette Run heeft als doel kinderen meer te laten bewegen. Gezondheid staat centraal. Fruit is ook gezond, zeker voor kinderen. Er is grote behoefte aan fruit bij de Voedselbank, daarom heeft het bestuur besloten om ter ere van het tweede lustrum geld in te zamelen waarvoor fruit gekocht gaat worden. Bestuurslid Teun van de Moesdijk: 'Wij vinden het erg belangrijk een bijdrage aan een goed doel te kunnen leveren. En wat is er dan mooier om bij te kunnen dragen aan de gezondheid van kinderen van gezinnen die het niet zo breed hebben. Vandaar dat wij geld inzamelen voor de Voedselbank die er voor zorgt dat fruit bij de kinderen terecht komt.'

Naast de gewone wedstrijd wordt er evenals vorig jaar ook gestreden om de Bornse Wijkbokaal. Als een team in z'n geheel bestaat uit deelnemers uit één Bornse wijk, dan kan de wisselbeker gewonnen worden. Vorig jaar waren lopers van het AZC de winnaar van de bokaal. Bij de inschrijving kan aangegeven worden in welke wijk men woont.

Deelnemen aan de Estafette Run is gratis. Aanmelden kan via www.estafetterunborne.nl. Het is een gezellig familie-evenement. Het maakt dan ook niet uit hoe goed je bent. Meedoen, daar draait het om.