Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Stepteam Twente
succesvol op NK

Afgelopen zaterdag hebben de steppers van Stepteam Twente zich van hun beste kant laten zien tijdens het Nederlands kampioenschap over de lange afstand. Het NK Duur werd gereden in Kamperzeedijk over een ronde van 5 kilometer.

De Pupillen stepten 10 km, de Cadetten 15 en de Junioren, Senioren, Masters en Veteranen moesten de volle 50 kilometer volmaken. Junior Fiona Olthof nam met gemak het goud in haar leeftijdscategorie mee naar Twente. Ze reed de volle 50 kilometer van de wedstrijd in de kopgroep van de Dames Senioren en wist daar in de eindsprint het brons zeker te stellen. Patrick Olthof (Heren Cadetten) reed direct na de start weg bij zijn leeftijdsgenoten en bleef de voorsprong vergroten. Goud kon hem niet meer worden ontnomen. Teamgenoot Jasper Flink reed in dezelfde categorie ook 5 snelle rondes en nam brons mee naar huis. Overige Twentse gouden medailles waren voor Vincent Gooiker (H. Masters), Roel Haveman (H. Veteranen) en Agnes Bossink (D. Veteranen). Zilver was er voor Allard Nap (H. Masters) en tevens gingen de bronzen medailles voor Arjan Engels (H. Masters) en Jolanda Stelma-Gooiker (D. Masters) mee naar Twente.

De laatste wedstrijd van de Kickbike-Cup is het NK Cross. Deze wedstrijd zal op 8 oktober worden verreden op het Hulsbeek in Oldenzaal.