Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Het Twents Oktoberfest breekt alle records

Nadat het Twents Oktoberfest vorig jaar al alle records had gebroken, is de verwachting dat het dit jaar nog fraaier, grootser en gezelliger wordt. De line-up met artiesten is bekend en de voorverkoop loopt voorspoedig.

Op vrijdag 14 oktober vindt het grootste en bekendste Oktoberfest uit de regio weer plaats, het Twents Oktoberfest in de voormalige Creatieve Fabriek in Hengelo. Het is de organisatie gelukt om een heuse Duitse topartieste te boeken, Pia Vanelly. Mede-organisator René Odink: 'We hadden daar wel een beetje geluk mee, want via-via kenden we een goede vriend van haar. Anders was het waarschijnlijk onbetaalbaar geweest om haar naar Twente te halen in de voor haar topdrukke oktobermaand.' De avond start traditioneel met het aanslaan van het eerste fust bier, onder muzikale begeleiding van de Hengeloër Weend Bloazers. Dit jaar valt de eer te beurt aan de lokale cabaretier Helligen Hendrik, die het eerste biertje mag tappen. Daarna barst het feest echt los. En naast de vele artiesten en een DJ verschijnen ook De Havenzangers 2.0 ten tonele!

50% vrouwen

Om 19.30 uur worden de deuren geopend voor iedereen met een entreeticket. De tickets zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar (zie www.twentsoktoberfest.nl). Mede-organisator Marthijn Moes: 'Vorig jaar waren we ruim twee weken voorafgaand aan het Oktoberfest uitverkocht. Ook dit jaar verwachten we dat het snel gaat en we weer een volle feestzaal hebben met goedgemutste feestgangers (18+). Het liefst zien we een verdeling van 50% mannen en 50% vrouwen. Dat lukte in voorgaande jaren ook, dus daar gaan we dit jaar opnieuw voor!' Voor de echte liefhebbers van het Oktoberfest gaan de deuren al open om 18.00 uur. Dan is er namelijk de mogelijkheid om te eten in de feestzaal! En niet zomaar een maal, maar een heus Oktoberfestmenu dat is samengesteld en bereid door SHV meesterkok Raymond Prinsen. Een ongewone happening, maar voor velen een gewenste goede bodem om er een topavond van te maken! Wil je mee-eten? Bestel dan de combitickets via de website of mail naar info@twentsoktoberfest.nl.
Verkleden in lederhose en dirnls is geen must, maar wel zo gezellig.

Het Twents Oktoberfest wordt al jaren georganiseerd door grotendeels dezelfde mensen. Sinds dit jaar doen ze dat onder de naam stichting Ongewooøn. Op 14 oktober is het de 7e editie van het Twents Oktoberfest, waar de Twentse Bierbrouwerij al vanaf de start bij betrokken is. Ook wordt elk jaar een lokaal goed doel gesteund, dit jaar is dat stichting Skik in Twente.

Win kaarten

Entreetickets zijn in de voorverkoop via www.twentsoktoberfest.nl te bestellen of via iemand van de organisatie. Maar wil jij er dolgraag naar toe en betaal je liever geen entreekosten? Stuur dan een mail naar richard@dwfmediamakers.nl. Wij verloten 5 x twee entreetickets uit alle inzendingen!