Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Open Podium 'De Vitrine van
Driene' in wijk Groot Driene

De Vitrine van Driene gaat op zaterdag 24 september tijdens de Burendag haar deuren openen in het Amphi (Theo) Theater aan de achterkant van het wijkcentrum De Tempel (in de Kasbah). Er hebben zich hiervoor meerdere artiesten aangemeld om mee te dingen naar de Talentprijs van de Buurt. Er is een officiële jury in het leven geroepen, bestaande uit Marijke Agterbosch, de huidige stadsdichter van Hengelo, en Wieger Mulder, voormalig wethouder van cultuur.

Het programma begint om 11.25 uur en wordt geopend door Marijke Agterbosch met een gedicht. Daarna gaat het los met de meidendansgroep van Marlies de Jong. Er wordt om 17.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking voor het grootste talent. Het Popkoor Twentzz heeft daarvoor het programma muzikaal afgesloten. Prijzen worden voor dit doel gegeven door een aantal winkeliers van het winkelcentrum Groot Driene. Voor de allerkleinsten is er een grabbelton met prijsjes uit de winkeltjes onder de Kasbah.

Er valt deze dag dus veel te beleven voor de buurt. Zo zijn de winkeltjes, het Piet Blom Museum en aangrenzende ateliers open. Er is een poffertjeskraam, Romy staat er met zijn eet- en drankkraam en men kan een workshop sushi maken volgen. Er is een verhalenverteller, een kindermodeshow, een snaarduo, modelvliegtuigshow, mondharmonica muziek, een presentatie van de creatieve vrouwenclub van de Tempel, poëzie van Marijke, Isis, Fred en Alphons; zang van Ayla, Gerrit en Jimmy, Sansan, Robin Breukers, De Leedzangers en het koor Kanalje Rood. En je wordt ook nog eens uitgenodigd om mee te trommelen met Drumcirkel van Slam CC. Al met al een heel afwisselend programma en voor elk wat wils.