Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Koopzondag Enschedesestraat

Op initiatief van Bart Kramer (Filiaalmanager The Sting) en Dennis Assink (Elzinga kousen) gaan de Enschedesestraat ondernemers vanaf 18 september starten met elke zondag koopzondag.

De testperiode loopt door tot en met 18 december. Diverse ondernemers in andere delen van het centrum hebben aangegeven mee te willen doen met de test.
De initiatiefnemers willen hiermee tegemoet komen aan de vraag van de consument naar ruimere openingstijden en gebruik maken van de nieuwe winkeltijdenverordening. De nieuwe verordening biedt ondernemers de mogelijkheid om naast de al bestaande laatste zondag van de maand ook op overige zondagen de winkels te openen.
Bart Kramer 'Wij zijn blij dat naast praktisch alle Enschedesestraat ondernemers zich ook een aantal ondernemers van andere straten hebben aangemeld om deel te nemen aan de test, zeker zo kort na het politieke besluit om de winkeltijden vrij te geven. In combinatie met het vrij parkeren en een leuk randprogramma hebben we in Hengelo centrum een bijzonder mooi initiatief in huis.'
Door middel van een flyer, social media en advertenties worden de bezoekers op de hoogte gehouden welke winkels en horecabedrijven meedoen aan het experiment met de koopzondagen. Alle deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan de poster 'Wij zijn elke zondag open.'