Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Twee toertochten RTC Hengelo

Het wegseizoen nadert zijn einde en vele toerfietsers zullen spoedig weer de bossen induiken om op de veldfiets of ATB de conditie, die vanaf het voorjaar zorgvuldig is opgebouwd, nog wat langer te behouden. De Jaarsma en De Boertocht zal, traditioneel als één van de eerste ATB-tochten van het seizoen, op 18 september verreden worden. Een week later, op 25 september is de Slangenbeek Tweewielerstocht één van de laatste tochten op de weg.

Op 18 september is de Jaarsma en de Boertocht. De tocht is verdeeld in drie afstanden en deze zullen vrijwel geheel over wegen en paden over Landgoed Twickel voeren. Bij de eerste afstand gaan ruim 35 km onder de dikke banden door. De tweede afstand bedraagt 50 km. Hierbij wordt ook een rondje om het Proggiehoes in Beckum gereden en gaat het onder andere via 'snelle en smalle' kerkenpaden weer richting Oele en Hengelo. De langste afstand, 65 km, maakt nog een extra lus ten zuidoosten van Beckum. De tocht bestaat uit een mix van uitdagende singletracks van de Twickel-route, harde brede paden, bosgrond en hier en daar wat, al dan niet mul of zuigend, zand. De start en finish van de tocht vinden plaats bij Sportpark Vikkerhoek, Kanaaldijk 12 te Hengelo. Voor alle afstanden kun je tussen 8.30 en 10.00 uur starten.
Een week later (25 september) staat de Slangenbeek Tweewielers Tocht op het programma. Er is keuze uit twee afstanden – 85 km en 110 km – en inschrijving kan tussen 8.00 en 10.00 uur. Het is aanbevelenswaardig en uiteraard een uitdaging om een keer voor de lange afstand te kiezen: je komt dan op plekjes in Duitsland waar je tijdens een door-de-weekse-trainingsrit zelden of nooit komt. Het is echt een aanrader om dit eens een keer uit te proberen. De groep met de voorrijders (alleen 85 km) vertrekt om 8.30 uur. Alles vanaf onze startlocatie BWO: Oldenzaalsestraat 518 te Hengelo.

Afbeelding