Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Giga Kangoeroedag bij de
Hengelosche Korfbal Club

In het kader van de nationale sportweek organiseert de Hengelosche Korfbal Club (HKC) een Giga Kangoeroedag. Deze zal op woensdag 21 september plaatsvinden op en om het zojuist vernieuwde korfbalveld op sportpark 't Wilbert.

De Giga Kangoeroedag is een sportdag voor kleuters, waarin het vooral draait om het fun-element en de kinderen door middel van verschillende spelelementen kennis kunnen maken met korfbal. Doel is om kinderen aan het bewegen te krijgen. Voor dit unieke en bijzondere evenement heeft HKC alle Hengelose basisscholen uitgenodigd. Kinderen van de groepen 1 en 2 kunnen hieraan meedoen. HKC kan zich verheugen op een zeer grote deelname. Van de 13 basisscholen zijn maar liefst 704 kinderen aangemeld.

Vanwege het grote aantal deelnemers zal de dag worden opgesplitst in twee sessies.
Na ontvangst starten de eerste 350 kinderen om 9.00 uur met een dansje op het nieuwe kunstgrasveld onder leiding van een kangoeroe. Daarna begint het programma. Om 11.00 uur begint de tweede groep. Natuurlijk krijgen alle kinderen die meedoen een verrassing.
Tegen 12.30 uur is de Giga Kangoeroedag ten einde.

HKC heeft een Kangoeroe Klup, waarbij de allerkleinsten elke zaterdagochtend leuk bezig zijn op het korfbalveld of in een sportzaal zodra het kouder wordt. De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een 'klup' die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3 tot 7 jaar, met een knipoog naar het korfbal. De Kangoeroe Klup speelt daarmee ook in op maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden die bij korfbal heel normaal zijn.