Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

AkzoNobel Salt stersponsor FC Twente

FC Twente begroette onlangs AkzoNobel Salt als nieuwe stersponsor. Het bedrijf, met een grote vestiging in Hengelo, verbindt zich voor drie seizoenen aan FC Twente in de vorm van een stersponsorschap.

Jan van Halst: 'Mooi dat een grote onderneming als AkzoNobel Salt zich voor meerdere jaren verbindt aan FC Twente. Een belangrijk deel van de werkzaamheden van AkzoNobel kent haar oorsprong in Twente en ook vanuit dat oogpunt is het mooi dat we de samenwerking met elkaar aangaan.'

Nils van der Plas, algemeen directeur van AkzoNobel Salt: 'We hebben een traditie van bijna een eeuw in deze regio, waar we ons thuis voelen en veel van onze medewerkers wonen. Van oudsher steunt AkzoNobel maatschappelijke initiatieven als onderdeel van ons Human Cities programma. FC Twente past prima in deze traditie.'

Zout is een essentiële bouwsteen voor veel voedingsmiddelen en gebruiksartikelen die we dagelijks tegenkomen. In Hengelo produceert AkzoNobel Salt industrieel zout voor de chemische industrie, wegenzout en tal van zoutspecialiteiten. Enkele bekende producten zijn Jozo tafelzout, Broxo en Broxomatic waterontharders, KNZ zoutlikstenen voor dieren en Suprasel voor de levensmiddelenindustrie. AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën levert AkzoNobel essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. AkzoNobel heeft een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen.

Tot de merken van AkzoNobel behoren bekende namen als Flexa, Sikkens, International, Interpon en Jozo. AkzoNobel heeft een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zet zij zich in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen en kleur te geven.