Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Door de wasstraat of zelf doen?

De gemiddelde Nederlander wast zijn auto zes keer per jaar, waarvan dertig procent machinaal. De rest gebeurt dus nog ouderwets met de hand. Sommige mensen denken nog steeds dat de auto schoner wordt als je hem met de hand wast. Dat is onzin, een paar minuten in de wasstraat resulteert in een blinkend schone auto.

Belangrijk is wel dat je voor de juiste wasstraat kiest. Er zijn namelijk twee soorten: de wasstraat en de roll-over zoals je die bij Autowas Twente vindt. Bij ons staat de auto stil en beweegt de machine over de auto heen. Er is een grondige voorbehandeling en in totaal wordt zo'n honderd liter water per keer gebruikt, waarvan een grootdeel recycle water is. Bij de juiste wasstraat wordt de auto eerst handmatig voorgereinigd. Wij hebben hier ons eigen wasstraat medewerkers voor, die dat zeer zorgvuldig doen.
Vervolgens rijdt de auto roll-over in, waarbij iedere borstel zijn werk doet, van wielborstel tot dak borstel. In de roll-over als de onze kan de auto door een werknemer van ons verplaatst worden, terwijl u een kopje koffie drink en een krant leest! Zijborstels en dakborstels reinigen de auto grondig. Ieder wasbeurt gebruikt zo'n 100 liter water. Tien keer meer dan een emmer water thuis, vuil en zand krijgen zo geen kans meer om in de borstels te blijven zitten.
Bovendien hebben wij een zogenaamde osmose installatie, waar water inzit dat ontdaan is van zout, kalk en ijzer. Die zijn namelijk niet goed voor de lak van de auto. Bovendien vlekt het water niet. Kortom: het loont echt om de emmer te laten staan en je auto een goede reiniging te laten geven.

Autowas Twente, wij wassen u auto net even anders!