Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Nieuwe Toyota ProAce een
vriend voor ondernemers

In de afgelopen jaren is de vraag naar bedrijfsauto's sterk toegenomen. Niet alleen door de aantrekkende economie, maar ook omdat steeds meer mensen als zelfstandig ondernemer aan de slag zijn gegaan in bijvoorbeeld de bouw en de groeiende markt van de pakketbezorging. De markt speelt hier op in en ook Toyota doet met de nieuwe ProAce weer volledig mee in dit segment. De redactie van Autopaper mocht bij dealer Peterman aan het Spaansland in Enschede kennismaken met de nieuwe ProAce.

Voor een autoredacteur, die normaal gewend is personenauto's onder de loep te nemen, is het een bijzondere ervaring. Voor Toyota overigens ook, want het heeft even geduurd voordat het Japanse merk zich weer heeft gemeld in het segment van de bestelauto's. En dat is best vreemd, want in het verleden was Toyota een grote speler op deze markt. De HiAce was een regelrechte topper, die aan het einde van de vorige eeuw maar liefst een marktaandeel had van tien procent.

Met de nieuwe ProAce verwacht Toyota dat de oude glorietijden gaan herleven. De naam ProAce is niet nieuw, want in samenwerking met Citroën (Jumpy) en Fiat (Scudero) werd een bestelwagen op de markt gebracht. Dit tussenmodel bracht echter in de snel ontwikkelende markt niet het grote succes. De nieuwe Toyota ProAce is echter - in PSA-verband - geschoold op Japanse leest en heeft een herkenbaar Toyota-gezicht gekregen.

Service geoptimaliseerd

Ook gaat Toyota een stuk verder in het optimaliseren van de service aan de doelgroep. In Nederland zijn er speciaal voor de Pro-Ace door Toyota Toyota heeft in ons land 106 bedrijfswagen specialisten opgeleid. Zij zijn de vaste aanspreekpunten voor het bedrijfsleven. De specialisten weten waaraan de klant met zijn specifieke wensen en eisen behoefte en kan daardoor maatwerk leveren. Niet alleen op het gebied van de inrichting, maar ook bij het leveren van service. Zo wordt reparatie- en onderhoudswerk zo ingepland, dat de bedrijfsvoering van de klant minimaal wordt verstoord. Een ander voordeel is dat de Toyota garantie ook geldt op alles wat de dealer er op- en aan schroeft.