Afbeelding
Foto: Richard Thannhauser

Skoda licht tipje sluier op
met detailfoto's KODIAQ

Kort vóór de wereldpremière van de Skoda KODIAQ, op 1 september in Berlijn, onthult de Tsjechische autofabrikant al enkele exterieurdetails van de nieuwe, grote SUV. Ze geven een indruk van de wijze waarop Skoda de designtaal van het merk doorvertaalt naar het SUV-segment.

De brede, driedimensionale radiatorgrille valt op door zijn geheel eigen karakter. In combinatie met de smalle, rechtop staande koplampen, optioneel voor het eerst met full-LED technologie, is de eerste grote SUV van Skoda een opvallende verschijning op de weg. Ook van opzij en achteren bezien is de KODIAQ scherp gelijnd: de portieren zijn atletisch gevormd, terwijl de achterklep hoekige vormen heeft. De achterlichten, standaard met LED-technologie, lichten op in de voor Skoda typerende C-vorm. De hoeveelheid ruimte is ook een bekende eigenschap van Skoda. Met een inhoud van 720 tot 2.065 liter (met de achterstoelen neergeklapt) biedt de vijfpersoons Skoda KODIAQ een forse bagageruimte. De nieuwste rijassistentiesystemen staan borg voor maximale veiligheid en comfort. Area View, dat gebruikmaakt van surround-view camera's met groothoeklenzen vóór, achter en in de buitenspiegels, geven de directe omgeving rondom de auto weer op het scherm in de middenconsole.
Binnenkort wordt duidelijk wanneer de Skoda KODIAQ in de showroom van dealer Göritzlehner aan de Diamantstraat in Hengelo te verwachten is.

Afbeelding
Afbeelding