De nieuwe Suzuki S-Cross.
De nieuwe Suzuki S-Cross. Foto: Richard Thannhauser

Suzuki introduceert
vernieuwde S-Cross

De Suzuki S-Cross ondergaat een aantal grote wijzigingen. De gefacelifte crossover is voorzien van een volledig nieuwe voorzijde en een rijkere uitrusting.

De grille, motorkap en koplampen zijn grondig vernieuwd. Verder rust Suzuki de S-Cross voortaan uit met nieuwe Boosterjet-turbobenzinemotoren. De grote pluspunten van de Suzuki S-Cross blijven behouden. Bijvoorbeeld het ruime interieur en de grote bagageruimte van 430 liter. Maar ook het hoge veiligheidsniveau, met standaard zeven airbags en vijf Euro NCAP-sterren, is ongewijzigd gebleven.
Suzuki levert de nieuwe S-Cross voortaan met de keuze uit twee turbobenzinemotoren, namelijk de 1.0 Boosterjet en 1.4 Boosterjet met respectievelijk 82 kW (112 pk) en 103 kW (140 pk). Het trekgewicht bedraagt 1.200 kg. De moderne motoren inclusief het lage lediggewicht vanaf 1.065 kg dragen bij aan de rijeigenschappen en een gunstig verbruik.
De vernieuwde Suzuki S-Cross staat vanaf begin september bij Suzuki-dealer Wiegerinck, met vestigingen in Hengelo, Goor en Oldenzaal. De prijzen beginnen bij € 20.999,-.