De Hyundia IONIQ hybride staat volgende maand in de showroom.
De Hyundia IONIQ hybride staat volgende maand in de showroom. Foto: Richard Thannhauser

Autogroep Twente begroet
nieuwe hybride IONIQ

In september begroet dealer Autogroep Twente, met vestigingen in Enschede, Hengelo en Almelo (Harbrinkhoek) de nieuwe Hyundai IONIQ als hybride. De IONIQ Plug-in Hybrid verschijnt in 2017 op de Nederlandse markt. De vanafprijs voor de IONIQ Hybrid bedraagt € 21.995,-.

De IONIQ vormt een belangrijke mijlpaal in de duurzame strategie van Hyundai, waarbij de focus ligt op het bedenken én produceren van nieuwe innovatieve technieken waarvan iedereen kan profiteren.
De IONIQ Hybrid en Plug-in Hybrid beschikken beide over de nieuwe 1,6-liter Kappa GDi-benzinemotor met hoge thermische efficiency (40 procent). De krachtbron werkt volgens het principe van de Atkinson-verbrandingscyclus. Door inlaatkleppen langer geopend te houden dan gebruikelijk, nemen zogenaamde pompverliezen (lees: weerstand) af. Dat is gunstig voor verbruik en CO2-uitstoot.
De nieuwe 1,6-liter Kappa GDi-benzinemotor de motor is specifiek ontworpen voor de hybride-aandrijflijn en goed voor een maximumvermogen van 105 pk. In de Hyundai IONIQ Hybrid bedraagt het systeemvermogen van de benzine- elektromotor 141 pk. De elektromotor is goed voor 43,5 pk, waarbij het maximale koppel van 170 Nm direct vanuit stilstand beschikbaar is. De elektromotor haalt zijn kracht uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeer batterij gepositioneerd onder de achterbank, waardoor er een ruime bagageruimte over blijft. De topsnelheid bedraagt 185 km/u en de gecombineerde CO2-emissie komt uit op 79 g/km. Het brandstofverbruik is 3.4 l/100 km.
De levering van de IONIQ in Nederland begin in september 2016.