Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Kunstmarkt in Hasselo op het
grote plein voor het Kulturhus

Op zaterdag 3 september wordt voor de elfde keer de Kunstmarkt Hasselo gehouden op het grote plein voor Kulturhus Hasselo in Hengelo. De exposanten achter de kramen bieden de bezoekers een breed spectrum aan kunstvormen.

Alle vormen van beeldende kunst worden getoond, zoals schilderijen, aquarellen, grafiek, tekenwerk, collages, beeldhouwwerk, sculpturen, keramiek, smeedwerk, houtsnijwerk, glas en sieraden. Maar ook kunstfoto's zijn te zien. Opvallend is glaswerk, waarin zand is verwerkt, en kunst met fietsbanden. Daarnaast zijn ook kunstzinnige voorwerpen en designartikelen voor binnen en buiten verkrijgbaar, zoals gepimpte meubelen, fraai bedrukte stoffen en tuinbeelden.

Behalve voor kunst kan men ook terecht voor creatieve adviezen op gebied van kleur, cursussen, creatieve vorming en therapie. Bij veel kramen worden demonstraties gegeven of is de kunstenaar aan het werk. De Kunstmarkt Hasselo is een markt zoals een markt moet zijn: compact en gezellig. Doordat de kramen op het grote plein dicht bij elkaar staan, nodigt dit uit tot lekker scharrelen, kijken en kopen.

Op de markt wordt leuke, levendige muziek gemaakt door 'De Sfeerheren', die het publiek betrekken bij hun muzikale kwaliteiten. Uiteraard is buiten een groot horecaterras ingericht, maar ook in het Kulturhus kan iets gedronken worden. Kinderen kunnen deelnemen aan creatieve workshops sieraden maken. De markt, die tot 16.00 uur duurt, wordt om 11.00 uur op creatieve wijze geopend door wethouder cultuur Claudio Bruggink.

Afbeelding
Afbeelding