Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Augenklinik Ahaus digitaal
aangesloten bij ZorgDomein

Augenklinik Ahaus is het eerste buitenlandse ziekenhuis dat aangesloten is op het zorgverlenersportaal ZorgDomein. Ruim 260 zorginstellingen in heel Nederland maken al gebruik van dit platform en dat in alle disciplines van de zorg.

Door deze belangrijke stap richting digitale communicatie kunnen huisartsen in Nederland patiënten voor medisch specialistische zorg digitaal doorverwijzen naar de kliniek in Duitsland. In Nederland is rond 90% van alle huisartsen aangesloten op ZorgDomein en zij kunnen via dit platform samen met de patiënt een keuze maken uit het beschikbare zorgaanbod. Augenklinik Ahaus biedt een breed spectrum aan oogheelkundige behandelingen. Zichtbare zorgproducten via ZorgDomein zijn onder andere staar, maculadegeneratie, diabetes-oogzorg, scheelzien, maar ook verzekerde en niet verzekerde zorg bij ooglidaandoeningen en refractieve chirurgie.

De eerste stappen in de richting van digitale communicatie heeft de kliniek al gezet door gebruik te maken van het portaal e-brieven, een veilig elektronisch platform voor het digitaal verzenden van patiëntenverslagen en brieven aan zorginstellingen en huisartsen in Nederland. Voor Augenklinik Ahaus, die op het gebied van grensoverschrijdende zorg veel pionierswerk heeft verricht, weer een belangrijke mijlpaal en verdere verbetering in de verbinding met de eerste lijn in Nederland, waar de kliniek trots op is! Meer informatie op www.augenklinik.de/nl.