Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Cursusseizoen HEIM&CREA
start met gratis proeflessen

Vanaf maandag 5 september start bij HEIM&CREA het nieuwe cursusseizoen met een proeflesweek. Om belangstellenden de kans te geven zich te oriƫnteren op het brede aanbod, kan er bij elke cursus een gratis proefles gevolgd worden. Bij het hoofdgebouw van CREA aan het Esrein en op de leslocaties Kulturhus Hasselo, Wijkcentrum Slangenbeek en het Stork Nus gebouw aan de Torenlaan staat de deur open voor een kijkje bij de lessen beeldende kunst, dans, theater en musical.

Voor proeflessen kan men zich telefonisch of per e-mail aanmelden. Lessen kunnen worden gevolgd voor een heel seizoen, maar ook kan er flexibel deelgenomen worden met een knipkaart. Op zaterdag 3 september is HEIM&CREA tevens met een informatiestand en een demonstratie van klassieke schildertechnieken aanwezig bij de Kunstmarkt Hasselo. Op www.creahengelo.nl vind je alle cursusinformatie, kun je de cursuskrant downloaden en kun je je online inschrijven. Je kunt mailen naar administratie@creahengelo.nl of telefonisch contact opnemen via 074-2917597 om je aan te melden voor een cursus, een proefles of bij vragen over het aanbod.

Op de cursuslocaties van HEIM&CREA hebben kinderen, jongeren en volwassenen een uitgebreide keuze uit cursussen beeldende kunst, zoals tekenen en schilderen, klassieke schildertechnieken, hout- en kleiwerkplaatsen voor kinderen, beeldhouwen, fotografie, Fashion Lab, keramiek en glasbewerking. Daarnaast bestrijkt CREA de podiumkunsten met een grote dans- en balletschool en theater- en musicallessen voor alle leeftijden. Er is zelfs een musicalproductieklas, waarin alle leeftijden samen toewerken naar een voorstelling. Ieder jaar sluiten de beeldende kunstcursussen het seizoen af met een tentoonstelling van het werk van alle cursisten.

De fusie tussen CREA en Techniekmuseum HEIM zal in het komende cursusseizoen steeds meer zichtbaar worden in de programmering. Vanaf oktober gaat op beide locaties een afwisselend programma met kortlopend cursusaanbod gepresenteerd worden, waarbij de combinatie tussen kunst, techniek en erfgoed tot uiting komt. In het licht van de aanstaande fusie met de Muziekschool Hengelo zullen er steeds meer verrassende cross-overs worden geprogrammeerd, waarbij muziek een aandeel krijgt. HEIM&CREA en de Muziekschool Hengelo hebben voor het reguliere aanbod al gekozen om de cursuskrant voor het seizoen 2016-2017 samen uit te brengen.