Afbeelding

Jong FC Twente in slotfase
met 1-2 onderuit tegen AFC

Jong FC Twente heeft afgelopen zondag haar eerste wedstrijd in de Tweede Divisie gespeeld. De ploeg van trainer Paul Bosvelt speelde op het Trainingscentrum in Hengelo tegen het Amsterdamse AFC en verspeelde in blessuretijd een 1-0 voorsprong en verloor met 1-2.

'We hebben tot de 85e minuut goed gespeeld', blikte Bosvelt terug. 'Tot dat moment hadden we één kans weggegeven, een bal die de lat raakte. Zelf kregen we ook diverse mogelijkheden, waaronder een een-op-een situatie voor de keeper die door de scheidsrechter afgefloten werd.' AFC maakte in de blessuretijd de 1-1. 'Wij wilden te geforceerd de 2-1 maken en bij een uitval moest Brem Soumaoro aan de noodrem trekken. Het was lastig te zien of die situatie binnen of buiten het strafschopgebied was. De scheidsrechter besliste rood en een strafschop. Daardoor leverde het duel met een 1-2 nederlaag een heel vervelend resultaat op. De manier waarop we gespeeld hebben biedt vertrouwen. Dat het alsnog mis ging is natuurlijk een zeer harde les, waarbij je hoopt dat de spelers er lering uit trekken. Wij waren vandaag de betere ploeg, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat.'

Jong FC Twente - TEC

Maandag 22 augustus speelt Jong FC Twente uit tegen Jong Vitesse. De week erop is de wedstrijd Jong FC Twente - TEC om 14.30 uur op het trainingscentrum in Hengelo. De toegang tot de wedstrijden van Jong FC Twente is gratis.