Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

FC Twente houdt Open Dag op zondag 31 juli


FC Twente houdt op zondag 31 juli haar jaarlijkse Open Dag. In en rondom De Grolsch Veste zijn er diverse activiteiten voor zowel jong als oud. De traditionele supportersdag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen de FC Twente All Stars en de Schalke 04 Traditionsmannschaft.

Vanaf 12.00 uur is het mogelijk om in het stadion langs het veld te lopen en plaats te nemen in de dug-out. Tegelijkertijd vinden er rondom De Grolsch Veste verschillende activiteiten plaats. Zo kunnen supporters het tegen elkaar opnemen op de Wipe-outbaan en in de Laserarena. Voor de jongste fans is er een Kidsdorp. Deelname aan deze activiteiten is gratis.

Selfie met de spelers
De spelers van het eerste elftal laten zich al vroeg in de middag zien rondom het stadion. Daar lopen ze rond om handtekeningen uit te delen, ook is er de gelegenheid om met hen een selfie te maken. Rond 15.30 uur worden de spelers om de beurt op het veld geroepen en daarmee voorgesteld aan het publiek. Vervolgens gaan zij voor Vak-P op de foto met de aanwezige fans.

Twente voor Twente
Ook wordt op de Open Dag de eindstand van de actie 'Twente voor Twente' bekendgemaakt. Op 10 juli organiseerden de gezamenlijke supportersverenigingen al een feestelijke bijeenkomst waarbij ze de tussenstand van bijna € 60.000,- onthulden. Op dit moment lopen er nog diverse actie. Die moeten eraan bijdragen dat de tussenstand wordt omgezet in een nog mooiere eindstand.

Bekerwinnaars uit 2001
De Open Dag wordt afgesloten met een duel tussen de FC Twente All Stars en de Schalke 04 Traditionsmannschaft. Dat is voor de oudere fans een mooi moment om herinneringen op te halen, want aan Twentse zijde treden veel spelers aan die in 2001 de bekerfinale wonnen. Onder meer Sander Boschker, Kurt van de Paar, André Karnebeek, Jeroen Heubach, Chris de Witte en Spira Grujic zijn van de partij.

Meer informatie over de Open Dag vind je op http://www.fctwente.nl/open-dag/

Afbeelding