Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kunstwerken Hengelo krijgen nieuwe laklaag

Drie kunstwerken in Hengelo kunnen er na het plegen van groot onderhoud straks, als het goed is, weer een tijd tegenaan. Eén van deze kunstwerken, getiteld Tafels en 4 stoelen, te vinden aan de Leefsmastraat in de Hengelose Es, is al aan de beurt geweest. De andere twee, het naamloze object aan de Laan van Driene en het Stonehenge-achtige tafereel aan de Hasselerbaan, volgen spoedig.

Eens in de zoveel tijd worden de kunstwerken in Hengelo van een nieuwe flonkering voorzien. Dat gebeurt op basis van vaste afspraken. Aanleiding kan de slechte conditie van het desbetreffende kunstwerk zijn, soms wordt een klein euvel gladgestreken. Groot onderhoud wordt gepleegd door de medewerkers van SWB en door gespecialiseerde partijen, zegt woordvoerder Charlotte Laarhuis van de gemeente.
Het naamloze object van cortenstaal aan de Laan van Driene, dat gemaakt is door beeldhouwer Evert Strobos, wordt nu zo'n tweeënhalve week omringd door stellages. Het kunstwerk zou inmiddels zo goed als afgelakt moeten zijn. Op het menu: een ontroest- schuur- en verfbeurt. Het is niet de eerste keer dat dit kunstwerk voor groot onderhoud in aanmerking komt. Zeker twee keer eerder werd het werk (van 1979) door de gemeente klaargestoomd voor de nabije toekomst. Zegsvrouw Laarhuis kon door de vakantie van een collega niet achterhalen hoeveel de werkzaamheden aan het object kosten. De volgende halte op de route van de Hengelose onderhoudsploeg is de Hasselerbaan. Daar staat het werk n.a.v. Stonehenge, eveneens van de hand van de eerder genoemde Strobos. Deze acht zogeheten elementen worden binnenkort opgeknapt.