Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

TV Oost doet verslag van Zwarte Cross

Meer dan 200 bands op 27 verschillende podia verdeeld over drie dagen: muziekliefhebbers komen op het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde ruimschoots aan hun trekken. In samenwerking met Omroep Gelderland zendt TV Oost op zaterdag 23 en zondag 24 juli een verslag van het festival uit.

Motorcross
Het festival wordt gehouden van vrijdag 22 t/m zondag 24 juli in Lichtenvoorde. De uitzendingen zijn beide dagen te zien om 19.20 uur. Vanzelfsprekend is in het verslag bij TV Oost ook een ruime samenvatting te zien van de spectaculaire en onvolprezen motorcross, waarbij brommers, zwaargewichten en zelfrijdende caravans over de baan schieten.

Festival
Vorig jaar trok dit grootste meerdaagse festival van Nederland een recordaantal van 197.450 bezoekers. Het Zwarte Cross Festival is een feest met motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Op het programma staan theaterartiesten en bands, van blues, dance en reggae tot aan feestmuziek. Er zijn dit jaar optredens van onder anderen Douwe Bob, Lucas Hamming en Di-rect.