Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Openingstijden
Twentebad aangepast
Renovatie begint 18 juli

De grote renovatie van het 44 jaar oude Twentebad gaat beginnen. Ingrijpende renovaties en gedeeltelijke nieuwbouw moeten het Hengelose zwembad weer toekomstbestendig maken. Maandag 18 juli starten de eerste sloopwerkzaamheden in de recreatiezaal. De openingstijden kunnen daarom afwijken. Ook zijn niet alle baden geopend.

Het Twentebad ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Vanaf maandag 18 juli gaat fase 1 van start en wordt de hele recreatiezaal gerenoveerd; er komt onder meer een beweegbare bodem en er komen nieuwe glijbanen. Het bubbelbad wordt verplaatst en vergroot. Er worden nieuwe tegels gelegd en alles wordt gelijkvloers.

Overlast

Het Twenteblad blijft tijdens de renovatie gewoon open. De werkzaamheden geven overlast, maar dat hoopt aannemer Dura Vermeer tot een minimum te beperken. Vanaf 18 juli is de recreatiezaal met de baden wel gesloten. De recreatiezaal is het 25 meter recreatiebad, het familiebad, Bambino Beach, de glijbanen, de klimwand en de duikplanken binnen. Deze werkzaamheden duren de hele zomervakantie + 2 weken. Het familiebad is nog 3-4 weken langer dicht. De planning is onder voorbehoud en kan dus nog wijzigen.

Open

Wel open zijn:
50m wedstrijdbad buiten met de twee duikplanken
25m familiebad buiten
Jungle beach waterspeeltuin buiten
Vlinderbad buiten
Instructiebad binnen
25m wedstrijdbad binnen

Of een bad open of dicht is, is wel sterk afhankelijk van het weer en de drukte. De twee binnenbaden kunnen maar een beperkt aantal bezoekers aan. Het Twentebad kan vooraf niet garanderen dat er ruimte is. Als het bijvoorbeeld plotseling slecht weer wordt, is er geen ruimte om iedereen binnen te laten zwemmen. Vanwege de veiligheid gaat het Twentebad bij onweer dicht. Op www.twentebad.nl houdt het Twentebad het laatste nieuws bij.

Warmer water

Deze zomervakantie wordt het 25 meter wedstrijdbad verwarmd tot 30ºC, omdat het warmere recreatiebad dicht is. Het 50 meter sportbad buiten wordt verwarmd tot 25º - 26ºC
Fase 2 is in 2017. Dan krijgt Hengelo buiten een volwaardig 50 meter sportbad, voor bijvoorbeeld schoolzwemmen, de zwemverenigingen en mensen die banen willen zwemmen. Fase 3 en 4 vinden plaats in 2018 en 2019. Dan krijgt het Twentebad onder meer een nieuwe entree, garderobes en gevels.