Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Expositie Kind Onder Vuur
is vastgelegd in boekvorm

Als hommage aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de tentoonstelling Kind Onder Vuur, is recent een herinneringsboekje uitgekomen over deze expositie. Meer dan 60 vrijwilligers hebben de afgelopen maanden gedurende een periode van twaalf weken op zes locaties in Twente de tentoonstelling mogelijk gemaakt, die door ruim 2500 leerlingen is bezocht.

'We hebben veel enthousiaste reacties gekregen van leerkrachten en van kinderen en vrijwilligers', aldus Marianne Stevelink van het Rode Kruis district Twente. De expositie vertelde de verhalen van vier kinderen, waarvan de ene haar huis verloor en nu in een container woont en een ander moest vluchten omdat raketten 's nachts ontploften in haar Syrische wijk. Een derde verloor haar been toen ze in Columbia op een landmijn stapte en een vierde trok jarenlang door de jungle in Oeganda op de vlucht voor het geweld. De tentoonstelling was bedoeld voor kinderen in de groepen 7 en 8 en in de brugklas. Doel was om scholieren meer begrip bij te brengen voor hun leeftijdsgenootjes ver weg die in oorlog opgroeien en voor leeftijdsgenootjes dichterbij die de oorlog zijn ontvlucht.

Dit najaar start een nieuwe serie gastlessen en presentaties op scholen met als thema 'Humanitair Oorlogs Recht'. Centraal hierin staan de internationale regels die gelden tijdens een gewapend conflict. Meer info op www.rodekruis.nl/dit-zijn-we/humanitair-oorlogsrecht/maak-kennis-met-hor. Belangstellenden kunnen bellen met 06-41529740.