Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Als de bel klinkt weet Hengelo:
'Daar komt ijscoman Franky'

De naam Frank Boereboom doet misschien niet meteen bellen rinkelen bij u, al moet u dat zeker niet al te letterlijk nemen. Tien tegen één dat u hem wel eens voorbij hebt zien komen. Met zijn vintage ijscokarren, zijn vertrouwde platte pet en zijn klingelbel.

Een joviale kerel, die met een bolletje (of twee) een glimlach op de straten tovert. Franky's ijs bestrijkt inmiddels een groot deel van Hengelo. Hij tuft met zijn ijscokarren naar Slangenbeek, de Hasseler Es, Woolde, de Bloemenbuurt, Groot en Klein Driene, De Nijverheid, Berflo Es en Tuindorp. Een nieuwe uitbreiding van het routeplan zit in de pen, zegt Boereboom. Hij heeft een zwak voor 't Wilbert ('daar wil ik vaker naartoe') en is al voorzichtig opgerukt naar De Noork.

'De mensen daar worden steeds meer wakker van die bel van me. Dat is toch een magisch iets. Ik had het laatst ook in Klein Driene. Als ik die bel luid, komen de mensen naar buiten. Dan denk ik: ik heb ze bij elkaar gekregen, ze praten en lachen met elkaar. Het enige dat ik wil, is mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder een leuk dagje bezorgen. Wat is er nou mooier?' Hij is trots op de start van Stichting Nelly, vernoemd naar zijn moeder. 'Mijn moeder hielp altijd andere mensen. Zo zijn we door haar opgevoed. Met de stichting willen we leuke dagen organiseren voor mensen die het niet zo breed hebben. Het is een familiegebeuren.'

(vervolg op pagina 4)