Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Uitgaansavond voor alleenstaanden
van 45+ bij El Centro de La Salsa

Dating Oost organiseert op zaterdagavond 2 juli tijdens het singlescafé een uitgaansavond voor 45+ singles met een salsa workshop. 'In april waren we ook met een 45+ singlescafé bij El Centro de La Salsa. Dat was een groot succes!', vertelt Getty Schepers, eigenaresse en matchmaker van DatingOost.nl.

'Als relatiebureau organiseren we regelmatig uitgaansavonden voor actieve 45+ alleenstaanden. Meestal huren we elders in Oost-Nederland op zaterdagavond een kroeg voor deze activiteit, maar bij El Centro de La Salsa hebben we in overleg met dansleraar Glenn Wielingen besloten het te combineren met een workshop salsadansen. Dat werd een groot succes. Het verraste ons. De singles waren dolenthousiast. Zo'n 80 singles betraden de dansvloer, totaal onbevangen, en gaven zich over aan de instructies van Glenn. Hilariteit alom. Niemand kon salsadansen, maar door de aanwijzingen van Glenn bewogen de voeten langzaam van voor naar achter, heel makkelijk leek het. Het bleek uiteindelijk ook niet zo moeilijk als ik zelf dacht', lacht Schepers.

Het doel van de singlescafés is om alleenstaanden een leuke avond uit te bezorgen. Zonder verwachtingen en laagdrempelig. 'Het is niet bedoeld om te daten. Men hoeft zich ook niet aan te melden en een lidmaatschap van Dating Oost is ook niet nodig. Wij staan altijd bij de entree om de gasten persoonlijk te ontvangen. Dat voelt vertrouwd en stelt gerust. Want 95% van de singles komt echt alleen. Op deze manier, is onze ervaring, legt men ook sneller contact. Uitgaan in je eentje, lekker lachen, dansen, kletsen, een hapje en een drankje. Heel 'gewoon' gezellig borrelen. Misschien nieuwe vrienden maken. Dat was en blijft onze insteek toen we elf jaar geleden met de organisatie van de singleparty's startten.'

Dansschool El Centro de La Salsa is gevestigd aan de Dorpsmatenstraat 50 in Hengelo (hartje centrum, tegenover het politiebureau). De aanvang is vanaf 20.30 uur. De entree bedraagt € 12,50 (inclusief koffie en hapjes). Er is geen pin aanwezig. Voor meer informatie kan worden gebeld met www.DatingOost.nl via tel. 0546-492899.