Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Historische rondleiding en
torenbeklimming in Borne

Elke week in juli en augustus zijn er rondleidingen in Oud Borne of een beklimming van de toren van de Oude Kerk. Voor deze rondleidingen hoeven geïnteresseerden zich niet van tevoren aan te melden.

De historische rondleiding is op woensdag en op zondag. Daarvoor moet u zich om 14.00 uur melden op het Dorsetplein. De gids staat dan al op u te wachten. De kosten bedragen € 5,- per persoon. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop van de wandeling kunt u in het Bussemakerhuis terecht voor koffie/thee. De wandeling wordt gemaakt onder leiding van een gids, die vele bijzonderheden laat zien en verhalen en anekdotes vertelt over de rijke historie van Borne. Ook laat de gids u het fraaie interieur van de kerken in Oud Borne zien.

De beklimming van de oude toren is op zaterdagmiddag van 14.00-18.00 uur. Vanaf 17.00 uur kunt u het zogenaamde beieren bijwonen. U kunt zich melden bij de ingang van de toren bij de Oude Kerk. Een gids neemt u mee de toren in. In de oude toren neemt u onder andere een kijkje op de gewelven van de oude kerk, die prachtig is uitgelicht. Verder wordt u meegenomen naar de klokkenstoel met de klokken van de Oude Kerk en is er een tentoonstelling ingericht van de bouwhistorie van de kerk. Ook voor de beklimming van de oude toren bedragen de kosten € 5,- per persoon, inclusief koffie/thee bij het Bussemakerhuis.

Het is altijd mogelijk een groepsrondleiding op afspraak te maken. Boeken kan bij André Muller (tel. 074-2663082), via de website www.gidsenoudborne.nl of via de VVV.