Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Hof Espelo zoekt versterking

Plat op de bosgrond liggen en zoeken naar kriebelbeestjes. Kleine voorjaarsbloempjes zoeken om een natuurschilderij te maken. Tijdens Modderdag letterlijk een duik in de modder nemen. Dat is het soort activiteiten dat Landschap Overijssel voor kinderen organiseert in het Bezoekerscentrum Hof Espelo. Om dit te kunnen blijven doen, is Landschap Overijssel op zoek naar 2 à 3 vrijwilligers die het leuk vinden om met kinderen in de natuur te werken.

De kinderactiviteiten die op Hof Espelo worden georganiseerd zijn erg in trek. Er komen steeds meer kinderen op de activiteiten af en ook de kinderfeestjes in de natuur zijn populair. 'Daar zijn we heel blij mee', vertelt Marjan Wagenaar, coördinator van het bezoekerscentrum. 'Hoe meer kinderen de natuur ontdekken, hoe beter. Maar het is ook een boel werk en dat komt nu steeds bij een te klein groepje mensen te liggen. Het is vervelend, maar af en toe moeten we nu 'nee' verkopen aan ouders die ons benaderen voor een kinderfeestje.'

Landschap Overijssel is op zoek naar 2 à 3 mensen die als vrijwilliger aan de slag willen om kinderen op het landgoed te ontvangen. Als vrijwilliger in het kinderteam bedenk je samen de activiteiten op de woensdagmiddag en voer je die ook uit. Op welke manier kun je kinderen de natuur laten ontdekken? Die vraag staat telkens centraal bij het maken van het programma. Lees op www.landschapoverijssel.nl/vrijwilligerswerk meer over de taken en wat je van Landschap Overijssel kunt verwachten.