Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Dans, mime en markten

(vervolg van pagina 1)

Zondag is tijdens Kunsten op Straat traditioneel de dag voor de grote nationale en internationale acts. Zo verzorgt Acrobarouf uit België een letterlijk wervelende acrobatische show. Up and Over It uit Ierland doet een stampende tapdansact. Heel bijzonder is Headspace van het Nederlandse Electric Circus. Zodra iemand een Headspace-hoofd opzet, begint daarbinnen een volautomatische en levensechte animatie. En mezzosopraan Guyette Del George geeft samen met een spuwende fontein een performance op de muziek 'Aqua di Terra' door Peter Zegveld. En zo zijn er nog veel meer dans- en mime-acts.

Tevens is er op zondag van 12.00 tot 17.00 uur een grote brocante markt, een artistieke markt én een kunstmarkt. En ook dit jaar weer wordt op zondag bij de Telgenflat om 13.00 uur de expositie Vers en Foto geopend. Voor de vierde keer maakten Hengelose fotografen een foto bij hun favoriete gedicht. Hieraan deden 28 fotografen mee en het thema 'compassie' levert weer veel boeiend materiaal. De expositie is tot eind oktober te bezichtigen.

Het volledige programma is te zien op www.kunstenopstraat.nl. Nieuws wordt ook gedeeld via de Facebook-pagina van Kunsten op Straat Hengelo. Op de dagen zelf zijn op verschillende plekken programmaflyers verkrijgbaar.