Foto: Gerlinde Schrijver
Foto: Gerlinde Schrijver Foto: Steef Alblas

Partij voor Cultuur zwengelt
culturele samenwerking aan

De onverkiesbare Partij voor Cultuur (PVC) wil de culturele samenwerking in Twente een boost geven door op 29 juni een debat over dit onderwerp te organiseren in het Rabotheater in Hengelo. Iedereen is welkom om mee te praten over het onderwerp hoe culturele instellingen, evenementen en culturele ondernemers elkaar kunnen versterken.

Op 'PVC's Grote Twentse Culturele Samenwerkingsverbanden Show' komen vragen aan bod als: Op welke onderwerpen kun je elkaar versterken, hoe doe je dat en wat en wie heb je daarvoor nodig? Wat gebeurt er als instellingen gedwongen worden om met elkaar samen te werken? En wat gebeurt er als je niet alleen de directies, maar juist de uitvoerenden in de kunst en cultuur laat samenwerken?

De Partij voor Cultuur is als onafhankelijke partij oprecht benieuwd naar de culturele stand van zaken in de regio en daagt de sprekers van diverse culturele instellingen (zoals Arnoud Odding van het Rijksmuseum, Johan de Jong van Metropool, Angelina Schoonewille van Kaliber Kunstenschool, Rinze van der Wal van Atak en Joris Kemps van Hof88) uit om hierover met elkaar en met het publiek constructief in debat te gaan. Dat gebeurt in een niet-alledaagse setting, maar met een twist, want daar staat de PVC bekend om. Zo neemt de PVC haar huisband Roots Rising en PVC-dichter Marieke van Bolderen mee naar Hengelo en wordt er momenteel gezocht naar uitvoerende kunstenaars, muzikanten en artiesten uit de regio die de inhoud van de avond op geheel eigen wijze zullen duiden.

De avond vindt plaats op 29 juni om 20.00 uur in het Rabotheater in Hengelo. Gratis kaarten zijn te bestellen via de website van het Rabotheater (www.rabotheater.nl). Een vrijwillige donatie op de avond zelf wordt zeer op prijs gesteld.

De PVC is de grootste, bewust onverkiesbare politieke partij van Nederland en bedrijft 'Rock 'n Roll politiek'. De PVC produceert tevens een televisie- en radioprogramma, levert gevraagd en ongevraagd kritiek op de culturele stand van zaken, behartigt de belangen voor kunstenaars en probeert cultuur meer ballen te geven tijdens verkiezingen door bijvoorbeeld wél mee te doen met een campagne, maar niet op de kieslijst te staan. De PVC organiseert debatten met een twist, waarbij het publiek vaak de grootste stem heeft.