Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Culturele wandeling door
Hengelose Dichtersbuurt

Op zaterdag 25 juni wordt er voor de eerste keer een culturele wandeling door de Hengelose Dichtersbuurt georganiseerd. Een wandeling vol literaire, historische en culturele verhalen én live muziek.

De Dichtersbuurt is een dertiger jaren woonwijk aan de rand van het centrum van Hengelo en heeft meer te bieden dan alleen maar de namen van bekende vaderlandse dichters zoals Vondel, Jacob Cats, Tollens, Helmers en Van Lennep. Tijdens de culturele wandeling vertelt een ervaren verteller met veel plezier historische, literaire en culturele verhalen. Bijzonder is dat die verhalen steeds worden verteld in een pand dat voor de individuele bezoeker niet opengesteld is: de oude synagoge, de voormalige Stork bibliotheek, de witte villa, de Syrisch Orthodoxe kerk en de Baptisten kerk. Onderweg zijn QR-codes te vinden voor achtergrondinformatie.

De wandeling start om 14.00 uur bij het buurthuis van de Dichtersbuurt (Vondelstraat 5) met een kopje koffie of thee en duurt zo'n anderhalf tot twee uur. Er wordt geëindigd bij Emma's Eetcafé met een glas wijn en een stokbroodje. Zowel in het buurthuis als bij Emma's zal het extra gezellig worden door live muziek. Aan de wandeling kunnen maximaal twintig personen deelnemen zodat alle verhalen goed door iedereen gevolgd kunnen worden. Om de kosten te dekken wordt een bijdrage gevraagd van € 8,- per persoon, te voldoen bij binnenkomst in het buurthuis.

Aanmeldingen in volgorde van binnenkomst (vol is vol) via cultuur.dichter@gmail.com.