Afbeelding
Foto: Steef Alblas

RTC Hengelo organiseert derde
editie van VrouwenFietsToch(t)

Op zondag 26 juni gaat de derde editie van RTC Hengelo VrouwenFietsToch(t) van start. Elk jaar stappen steeds meer vrouwen op de racefiets om deze mooie tocht van 65 of 105 kilometer te maken. Een goed gepijlde route brengt je langs de mooiste plekken en over de mooiste wegen van Twente.

De korte route heeft één pauzeplek en de lange route zelfs twee pauzeplekken om weer bij te tanken. Ook zal er een service-auto ingezet worden om (technische) ondersteuning te kunnen verlenen. Het startsein wordt gegeven tussen 8.30 en 10.00 uur. Deelname kost NTFU-leden € 3,- terwijl overige fietsters € 4,- betalen. Dit jaar is de VrouwenFietsToch(t) een side-event van de Ride for the Roses. Ride for the Roses staat bekend om zijn goede werk voor KWF Kankerbestrijding. Bij de start wordt dan ook een vrijwillige bijdrage gevraagd ten behoeve van deze stichting. Er wordt 26 juni gestart op een bijzondere locatie en wel vanuit hangar 11 op Vliegveld Twenthe (Vliegveldweg 345, Enschede). Hier staat voor de eerste honderd dames een goed gevulde goodiebag klaar.
De Rijwiel Tour Club Hengelo is opgericht in 1981 (en bestaat dit jaar dus 35 jaar) en telt meer dan 300 leden, waarvan meer dan 50 vrouwen. De vereniging organiseert een aantal fietstochten per jaar, waarvan twee voor MTB-/veldrijders en één tocht speciaal voor vrouwen. Qua maatschappelijke betrokkenheid timmert de vereniging behoorlijk aan de weg. Zo is in 2015 Hengelo Fietst! ontwikkeld, bestaande uit meerdere fietsgerelateerde activiteiten voor bewoners van Hengelo.
Voor de eigen leden zijn er diverse clubtochten en is er jaarlijks een fietsweekend in een uitdagende omgeving. De wielrenners van RTC Hengelo kunnen van maart tot oktober op dinsdagochtend en -avond, woensdagochtend en donderdagavond trainen onder het motto 'Samen uit, samen thuis'. Ook is er een trainingsgroep voor de MTB op donderdagavond en een damestraining op maandagavond. In de wintermaanden kunnen leden de conditie op peil houden met spinninglessen en zaaltraining.
RTC Hengelo is lid van wielersportbond NTFU. Meer informatie op www.rtchengelo.nl.