Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Hengelo maakt zich op voor Kunsten op Straat

Het jaarlijkse festival Kunsten op Straat heeft dit jaar weer een gigantisch mooi programma voor het laatste weekend van juni. Ook dit jaar is er een multi-culti eetmarkt. Tien landen laten beide dagen zien dat ze de kunst verstaan om je te betoveren met smaken. De twee Hengelose theatermakers Jolanda Keun en Nannet Lindenberg verrassen je met hun nieuwe straattheater act: BusBuBBBels.

Op zaterdag tref je in de stad allerlei living statues, zoals Het Bankje, Prince Charming, Ei van Columbus en de Baron von Münchhausen. Er is een groot aantal muzikale topacts. Wat dacht je van Adel Saflou (23). Deze Syrische rockzanger/gitarist heeft een aanstekelijke muzikale dynamiek. Zijn gitaar is geleend en wordt aan vluchtelingen doorgegeven, die ook allemaal iets op de gitaar schrijven. Dan hebben we nog de Flamenco Brothers Yasser (21) en Nader (18) Hasan uit Syrië. Ze stonden onder andere al in Paradiso en de schouwburg van Almere. Ook kun je genieten van meerdere optredens van singer/songwriter Fabiënne Mucuk (19), deelnemer aan The Voice of Holland. Verder nog namen als Unico Ensemble, Charles Darwin Selection, Thirteen weeks, Duketown Slim,The Coffeecats, Marabina en Hans Boom.

Speciaal voor kinderen én hun ouders is er op zaterdag een poëtisch verhalenfestijn. In een grote tent op het schouwburgplein zijn er doorlopend optredens. Erik van Os leest voor uit zijn nieuwste boeken en voor de jongsten zingt hij liedjes die hij schrijft voor Sesamstraat. Voordrachtskunstenares Wies Wassenberg draagt voor uit het werk van Annie M.G. Schmidt. Dichter/performer Wouter Munsterman organiseert een dichtbattle voor kinderen van alle leeftijden. Stadsdichter Marijke Agterbos presenteert het programma.

(vervolg op pagina 4)