Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Passie voor motorrijden verdwijnt
nooit bij Edwald Oude Huikink

Als liefhebber van auto- en motorsport is Edwald Oude Huikink ook in zijn vrije tijd regelmatig met auto's bezig. 'In het verleden heb ik zelf veel aan motorraces gedaan', zegt hij. 'Totdat het in 1994 mis ging en ik in een rolstoel terecht ben gekomen.'

Een crash op het TT Circuit Assen zette het leven van ONK-coureur Edwald Oude Huikink op zijn kop. Met een dwarslaesie was niets meer hetzelfde en dat zou het ook nooit meer worden. Edwald miste echter het motorrijden, zodat hij contact zocht met Motor Mobiliteit voor Gehandicapten met de vraag of men een Can-Am Spyder kon ombouwen. Eerder reed hij al tien jaar met een aangepaste quad, maar Edwald wilde meer. En dat meer is nu zover, want Albert Lukens van Lukens Tuning Service heeft de Can-Am gereed!

Auto- en motorsport is nog altijd zijn passie. Edwald bezoekt dan ook regelmatig het circuit, waar hij zijn ervaringen op het gebied van auto- en motortechniek probeert te delen met anderen. 'Van jongs af aan ben ik autoverkoper geweest en ik heb ook een opleiding hierin gevolgd. Langzaamaan ben ik echter steeds meer naar het receptiewerk toegegroeid. Sinds 2003 werk ik bij Autogroep Twente als receptionist en garantiemedewerker. Ik neem onder meer de telefoon aan, sta klanten te woord en plan werkzaamheden in voor de werkplaats. Ik wil iedereen dan ook graag uitnodigen om een keer langs te komen bij Autogroep Twente in Enschede, Hengelo of Harbrinkhoek', besluit Edwald.

Afbeelding