Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Floating Hengelo: ronddobberen maar

Uit de ideeënkoker van Cultuurpodium Houtmaat is een nieuw evenement gerold: Floating Hengelo. Een waterschouwspel, met inbegrip van een zogeheten floating market, rafting (oftewel wildwatervaren) en waterpolo met boten. De Twentse Roeivereniging Tubantia en Brandweer Twente geven demonstraties. Ook wordt een film vertoond op het water.

Het evenement staat zondag 4 september op de rol en dient ter opluistering van het tienjarig jubileum van Cultuurpodium Houtmaat. Uniek in Twente, meent de organisatie. 'Zoiets als dit bestaat nog niet in de regio. Nee, het wordt geen Te Land, ter zee en in de lucht. Geen zeepkisten die van een schans af suizen', zegt voorzitter Hans Oude Avenhuis van het cultuurpodium lachend. Je kunt de manifestatie een ode aan het water noemen.

'Hengelo heeft zeker wat met water. De kleivijvers, het Twentekanaal, de beken, de opvang in retentiegebieden. De Houtmaat is zo speciaal vanwege zijn rustieke ligging aan het water. Die proberen we te benutten. De afgelopen jaren hebben we een muziekpodium aan het water gehad bij De Houtmaat, nu willen we het verder brengen, met optredens en films op het water', schetst Oude Avenhuis.

Floating Hengelo moet een jaarlijks terugkerend gebeuren worden, aldus de voorzitter. 'Een soort Heerlijk Hengelo of Nacht van Hengelo, maar dan op het water. In die orde van grootte moet je denken.' Hij ziet het al voor zich. 'Dit wordt gewoon kicken. We schaffen boten aan, die de mensen kunnen huren. Ze kunnen op het water wat eten meenemen en bijvoorbeeld ook een goede fles wijn in een wijnkoeler. En ronddobberen maar.'