Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Fietsclinics 'Ride for the Roses'

Rijwiel Toerclub Hengelo participeert in de organisatie van Ride for the Roses op 4 september aaanstaande vanaf vliegveld Twente. Dit grootse fietsevenement met toertochten van 25, 50 en 100 km heeft tot doel een vuist te maken tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Er worden zo'n 10.000 deelnemers verwacht.

Voor deelnemers met relatief weinig ervaring met het fietsen in een grote groep, organiseert RTC Hengelo fietsclinics. Zo kan de communicatie bij tegemoetkomend verkeer lastig zijn, of als de groep van richting verandert. Maar ook wordt tijdens de clinics uitgelegd hoe je omgaat met drempels in de weg en hoe je het tempo in de groep bepaalt. Verder komt de voorbereiding op zo'n fietstocht, zowel persoonlijk als de fiets zelf, de veiligheid ten goede.

Het volgen van een fietsclinic onder begeleiding van ervaren trainers en wegkapiteins geeft eveneens een hoop handvatten voor het veilig rijden in en met een groep. Eerst wordt gezamenlijk de theorie doorgenomen, waarna deze tijdens een fietstocht door het Twentse landschap in de praktijk wordt gebracht. Het resultaat is dat men ontspannen op de fiets zit en kan genieten van een mooie Ride for the Roses op 4 september. Ook de groepstrainingsritten, die wellicht de komende maanden nog worden gemaakt, worden een stuk leuker en veiliger.

RTC Hengelo levert met 'Hengelo Fietst' een bijdrage aan haar maatschappelijke doelen en richt zich daarbij op inwoners van Hengelo en directe omgeving. Individuele deelnemers én deelnemende teams van Ride for the Roses uit de regio worden daarom uitgenodigd deel te nemen aan deze clinics. De fietsclinic voor individuele deelnemers of kleine teams wordt gegeven op dinsdagavond 21 juni (starttijd 18:30 uur). Op zaterdag 18 juni is er vanaf 10:00 uur een clinic speciaal voor teams.

Deelname is gratis, opgave kan via info@rtchengelo.nl. De start is bij sportpark 'De Noork/BWO'. Zie ook: www.hengelofietst.nl.