Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Topprestatie Stepteam Twente

Begin juni startte in het Duitse vakantiepark Alfsee de 24-uurs crosswedstrijd voor mountainbikers. Twee steppers van Stepteam Twente reden deze rit op de step mee.

André Thieman heeft deze rit in estafettevorm samen met Belgische medesteppers gereden. Zij hebben in 24 uur een afstand weten af te leggen van 225 kilometer, waarmee ze 62ste zijn geworden. Niklas Rother is na maanden van intensieve training op de cross step gestapt. In tegenstelling tot André heeft Niklas de rit individueel gereden. Met zo kort mogelijke pauzes en zo snel mogelijke ronden wist hij als elfde te finishen van de 120 deelnemers die de rit individueel reden. Hij heeft daarbij een geweldige afstand van 345,14 km afgelegd.

Niklas en het team van André waren de enige deelnemers die deze wedstrijd op de step hebben gereden. Stepteam Twente is ontzettend trots op de prestatie van haar twee Duitse leden. Stepteam Twente is een dynamische, enthousiaste en gezellige stepvereniging met leden in verschillende leeftijden. Ze rijden op een voor sportdoeleinden geschikte step. Een aantal leden traint fanatiek voor de diverse landelijke en Europese stepwedstrijden en er zijn wekelijks recreatieve steptochten door het unieke Twentse landschap.Zie ook www.stepteamtwente.nl en www.autoped.nl.