Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Lotta Rasva en Roos Blufpand
bij Cultuurpodium Houtmaat

Op zondag 12 juni vinden er bij Cultuurpodium Houtmaat in Hengelo twee optredens plaats. Van 15:00-19:00 uur zullen zowel Lotta Rasva als Roos Blufpand een optreden verzorgen.

Lotta Rasva is een singer-songwriter uit Almelo. Ze schrijft over veel verschillende onderwerpen en probeert daarbij clichés te vermijden. Door middel van zang en gitaar deelt ze haar gedachtes over stomme problemen, gedoe in de liefde en dingen die ze gewoon heel leuk vindt.

Volgens Roos Blufpand liggen liedjes overal voor het oprapen. Verscholen in het wit van de ogen van alle mensen of verstopt in haarzelf. Niet zo gek dus dat zij in 2011 besloot om het theater in te duiken en vanachter de piano te bezingen wat ze in haar leven allemaal oppikt en meemaakt. Ze speelde samen met haar band een aantal zelf georganiseerde shows onder de titel Hollen & Stilstaan en bracht een eerste gelijknamige EP uit. Steeds meer mensen geven aan dat ze graag naar de Nederlandstalige verhalende liedjes van Roos luisteren en al snel had ze meer dan 300 optredens op haar naam staan. Ze verzorgde het voorprogramma van Janne Schra en Frederique Spigt en werkte voor haar nieuwe theatershow onder andere samen met Leoni Jansen.