Dorien Hendriks en Andy Wessels (links op de voorgrond)
Dorien Hendriks en Andy Wessels (links op de voorgrond) Foto: Steef Alblas

Helpende Handen geeft wijk
Klein Driene kleur op wangen

Met een royaal gebaar leidt Andy Wessels rond in de kringloopwinkel aan de Schubertstraat in Hengelo die hij samen met partner Dorien Hendriks runt en die afgelopen zaterdag de deuren opende. De twee zijn voorzitter en secretaris van de Stichting Helpende Handen Twente. Naast de kledingverkoop richten ze zich in hun winkel op maatschappelijke dienstverlening.

Wie goed tuurt, ontwaart de kleurige beeltenissen van Alfred Hitchcock, Bob Marley en Jimi Hendrix op het gebouw naast de kringloopwinkel. Dat is het werk van de stichting OverArt, die zich een socialiseringsplatform voor kunstenaars en artiesten noemt. OverArt zorgde ook voor de muurschilderingen in de Hengelose Es.

Deze stichting helpt bij het kweken van een huiskamergevoel aan de Schubertstraat, zegt Wessels. 'Het is een project voor mensen in de buurt. Ze kunnen hier films kijken, muziek maken, chillen. Er worden huiskamerconcerten gegeven voor maximaal vijftig personen. Aan de achterkant hebben we een muziek- en opnamestudio. De aankleding is in retrostijl. Nou moeten de mensen nog komen, maar daar ben ik niet bang voor. Dit is perfect, dit is wat de buurt nodig heeft.' Wessels en Hendriks hebben behalve met OverArt de handen ineengeslagen met instellingen als Tactus en de Stichting Help Anderen, die een deel van het kringloopwinkelpand aan de Schubertstraat huurt. Wessels begon met het uitdelen van voedselpakketten aan sociale minima. Dat gebeurt aan de Twekkelerweg 111. Van daaruit groeiden zijn sociale initiatieven. 'Deze winkel run ik met behoud van mijn uitkering. Mijn drijfveer? Ik wil niet op mijn gat zitten, ik wil iets betekenen voor anderen.'

(vervolg op pagina 4)