Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Dubbelconcert in 't Dijkhuis

Zaterdagavond 11 juni verzorgen Vocaal Vrouwen Ensemble Miscellaneous en de Euregio Brassband samen een concert met een gevarieerd programma in 't Dijkhuis in Borne. Het concert begint om 19.30 uur en zal plaatsvinden in het Atrium van 't Dijkhuis. De toegang is gratis.

De zingende dames uit Hengelo hebben een overwegend klassiek repertoire, wat varieert van renaissance en romantische muziek tot moderne klassieke muziek. Soms wordt ook lichte en populaire muziek gezongen. De dames zingen zowel a capella als met begeleiding. Het Vocaal Vrouwenensemble Miscellaneous is in het najaar van 1993 ontstaan vanuit een groep (oud-)leerlingen van Karin van der Tuin, voormalig zangpedagoge aan de Muziekschool in Hengelo. Al gauw groeide het ensemble uit tot een enthousiaste en gezellige groep van twaalf vrouwen. Miscellaneous repeteert in Hengelo, maar haar leden zijn afkomstig uit heel Twente.

De Euregio Brassband speelt zowel populaire muziek, popmuziek en filmmuziek als marsen, klassieke werken en grote werken. Speelplezier, gezelligheid en samen streven naar het maken van mooie muziek op een goed niveau staat voorop. De Euregio Brassband is gevestigd te Borne en is de enige brassband in Twente en wijde omtrek met een lange historie.