Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Films Vertigo en Spectre
in bibliotheek van Borne

Van 3 tot en met 19 juni vinden de 'Spannende Boeken Weken' plaats bij bibliotheek Borne. Twee weken volop aandacht voor misdaadliteratuur, thrillers en spannende boeken. Natuurlijk kunnen spannende films in deze weken niet ontbreken. Daarom vertoont bibliotheek Borne in samenwerking met Filmhuis Borne niet één maar twee spannende films.

Op dinsdag 7 juni (aanvang 20.15 uur) vertoont bibliotheek Borne de klassieker 'Vertigo' van Hitchcock, een van de meest fascinerende films die Hitchcock geregisseerd heeft. Scottie Ferguson is een voormalig politieagent uit San Francisco die vanwege zijn hoogtevrees met pensioen is. Een oude vriend vraagt hem diens vrouw te volgen vanwege haar zelfmoordneigingen. Nadat hij haar met succes van een sprong in het water heeft gered, raakt hij langzaam maar zeker geobsedeerd door deze prachtige, maar verwarde vrouw. Met James Stewart, Kim Novak en Barbara Bel Geddes.

Dinsdag 14 juni (aanvang 20.00 uur) draait de allernieuwste James Bond verfilming: Spectre. Een cryptische boodschap uit James Bond's verleden brengt hem op het pad van een sinistere organisatie die hij moet zien bloot te leggen. Terwijl M een politieke strijd voert over het voortbestaan van zijn inlichtingendienst, speurt 007 tussen al het bedrog door naar de verschrikkelijke waarheid achter 'SPECTRE'.

Tickets kosten € 5,- (€ 3,- voor biebleden en vrienden van Filmhuis Borne) en zijn verkrijgbaar via receptie@kulturhusborne.nl of 074-2657200.