Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Informatieavond bewoners
en vrijwilligersorganisaties

Er is een nieuwe datum bekend waarop Wijkracht alle vrijwilligersorganisaties en bewoners uit de Hengelose wijken Woolder Es/Weidedorp, Binnenstad, Dichtersbuurt, Bloemenbuurt en Thiemsland wil informeren. Doordat de eerder geplande bijeenkomst van 24 mei niet kon doorgaan, zijn geïnteresseerden nu op dinsdag 7 juni om 19.30 uur welkom in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat 20 in Hengelo. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Van 19.30-20.15 uur wordt er eerst informatie gegeven over Wijkracht. Na een pauze van een kwartier is er van 20.30-21.00 uur de mogelijkheid om kennis te maken met elkaars organisatie en af te stemmen waar versterking van elkaar mogelijk is. De avond wordt om 21.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Wijkracht geeft informatie en advies, biedt ondersteuning, verheldert vragen en bemiddelt. De professionals behartigen de belangen van burgers en werken samen aan een leefomgeving waarin iedereen zich prettig voelt en de zorg en ondersteuning krijgen die nodig is. Daarvoor werkt Wijkracht samen met gemeenten, sociale partners en vrijwilligersorganisaties/verenigingen.

Wijkracht Hengelo maakt zich sterk voor een samenleving waar iedereen zich inzet voor elkaar, iedereen meedoet en iedereen meetelt. De wijkteams zijn de oren en ogen van de wijk. Maar ook zij kunnen wel eens iets niet zien of horen. Dankzij het krachtige netwerk weten partners Wijkracht te vinden en andersom. Maar ook de inwoners en vrijwilligersorganisaties zijn belangrijk voor goede sociale zorg.