Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Succesvolle 5de editie van Koning
Zelfbouwdag bij MotoPort Hengelo

Wie wordt Koning Zelfbouw 2016? Dat was de vraag voor een 25-tal deelnemers aan de Koning Zelfbouwdag 2016. De showroom van MotoPort Hengelo was zaterdag 28 mei het middelpunt voor zelfbouwers en hun motoren. De showroom werd gevuld met caféracers, bratstyle, chopper en bobber bikes en een aantal eigenbouw zijspancombinaties.

Ook dit jaar waren er tal van mooie bedrijven aanwezig die belangrijk zijn voor elke zelfbouwer. Er was genoeg te vinden voor de motor, zoals special parts, pinstriping en zadelbekleding. Maar ook voor de rijder zelf was er genoeg beschikbaar, zoals kleding, helmen, motorfotografie en veel goodies.

Op de vijfde Koning Zelfbouwdag stonden alle motoren vorstelijk uitgestald, met de verkiezing als finale. De eerste prijs ging dit jaar naar Maarten Poodt met zijn zeer speciale Yamaha XT 550 uit 1982, geheel custom build. Op zijn website www.yellowrider.nl zijn nog veel meer van zijn creaties te zien. De tweede plek was voor Viktor Ahrends met zijn speciale driecilinder tweetakt Kawaski uit 1974. Gert Tijssen ging er vandoor met de derde plek, een hele mooie volledig custom build BMW R100 uit 1982. Drie prijswinnaars met zeer unieke motoren: een lust voor het oog voor elke motorliefhebber.

De deelname voor dit unieke evenement is gratis. Heb je een zelfbouwproject en wil je mee doen voor de titel 'Koning Zelfbouw 2017'? Meld je dan aan via koningzelfbouw@motoporthengelo.nl. De hoofdprijs is uiteraard de 'Koning Zelfbouw-trofee' en eeuwige roem.

Meer informatie over het zelfbouwevenement vind je op www.koningzelfbouw.nl.