Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Lisa Nora wint finale Open Podium

De finale van het Rabotheater Open Podium Twente 2016 is afgelopen zaterdag gewonnen door singer songwriter Lisa Nora. 'Een act waar alle disciplines samenkomen: zang, muziek en presentatie', oordeelde de jury. 'Wij waren het unaniem eens over de puurheid en zelfverzekerdheid'.

Op de tweede plaats eindigde hiphop groep The Funk Rockerz. De jury prees de tomeloze energie en het enthousiasme. De derde prijs werd gewonnen door de band A Mili. 'Een gelikte presentatie, goede overgangen, over alles lijkt nagedacht', meende de jury. De Jong Talentprijs ging naar Jenske Ebenau, de zangeres van Parallel Lines. 'Een mooie volle stem, net als de bas die zij bespeelt. Wij zijn zeer benieuwd hoe zij zich verder zal ontwikkelen', aldus de jury. Daarnaast mocht het publiek stemmen. Het publiek zette Just Like Us op de eerste plaats. De tweede plaats was voor Vocal Group Pure. Op een gedeelde derde plaats eindigden solo danser BartDancing en The Funk Rockerz.

De vakjury bestond uit Lonneke van Leth (choreografe en artistiek leider van Lonneke van Leth Producties), Maike Fleuren (directeur Productiehuis Oost-Nederland) en Tineke Grootenboer (coördinator podiumkunsten en publiciteit Universiteit Twente). De prijzen werden beschikbaar gesteld door Podion, een business club met nauwe banden met podiumkunsten en het Rabotheater. De derde plaats ontving € 500,-, de tweede plaats € 1.000,- en de winnaar kreeg € 2.500,- en een fraaie wisselbeker. Daarnaast stelde Podion een Jong Talentprijs beschikbaar van € 750,-.