Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Winnaars Overijssels Boek
van het Jaar zijn bekend

Almar Otten (Vriendendienst) en Jan van de Wetering (Een toekomst waarborgen) zijn de winnende auteurs van het Overijssels Boek van het Jaar 2015. Van de Wetering won in de categorie non-fictie; Otten ging in de categorie fictie met de prijs naar huis. Joop Hekkelman schreef het winnende streektaalverhaal in de Schriefwedstried: Meer mag 't neet wodden.

De uitslag is tijdens een feestelijke avond in het Kulturhus de Bijenkorf te Borne bekendgemaakt. Hester Maij (Gedeputeerde voor Landelijk Gebied en Culturele Infrastructuur) trapte de avond af met een veelzeggende quote van Herman Finkers: 'Een boek zegt meer dan duizend woorden'. Ook reikte zij de prijzen uit voor de beste boeken van 2015 en het beste streektaalverhaal in de Schriefwedstried.

Het doel van de verkiezing van het Overijssels Boek van het Jaar is om inwoners van Overijssel kennis te laten maken met Overijsselse boeken. Zo kunnen zij het eigene en bijzondere ervaren van de cultuur en historie van Overijssel. Elk jaar wordt nauwkeurig bijgehouden welke Overijsselse boeken worden uitgegeven. De Overijsselse boeken vertellen allemaal op hun manier iets over het eigene van Overijssel.

Meer informatie over de verkiezing, de juryleden en de nominaties op www.OverijsselVerwoord.nl.