Afbeelding
Foto: Steef Alblas

Merzouga rally als
opmaat voor Dakar

Zand, veel zand is de Hengelose ondernemer Ronald ter Beek (49) de afgelopen dagen tegengekomen. Hij vertrok zaterdag 21 mei naar Marokko om deel te nemen aan de Merzouga rally. Deze rally is van 21-27 mei in de authentieke Dakar-omgeving en voor Ter Beek een goede voorbereiding op Dakar in januari 2017. Hij rijdt niet alleen voor zichzelf, maar support hiermee ook de stichting Special Heroes.

De Merzouga rally is onderdeel van de Dakar organisatie en wordt verreden in Marokko. Het parcours gaat deels door de woestijnduinen van de Sahara, wat spectaculaire plaatjes oplevert. Ter Beek is als een van de motorrijders in de Expert klasse gestart. Ook zes rijders uit de top tien van Dakar 2016 doen mee aan de Merzouga rally.

Ronald ter Beek is geen onbekende in de motorsport. Hij finishte in 2012 als 92ste van de 200 starters in de Dakar rally. 'Nooit meer', was zijn reactie na de finish, maar het begon toch weer te kriebelen en in januari 2017 staat hij weer aan de start. 'In 2012 was ik redelijk ongetraind, maar nu pak ik het heel grondig aan. Ik maak meer kilometers en heb in 2014 en 2015 meegedaan aan de Libya rally, waar ik respectievelijk als 7e en 6e eindigde. Verder heb ik een inspanningsfysioloog ingeschakeld, die mij begeleidt met een uitgebalanceerd trainings- en voedingsprogramma. Ook ben ik bezig om samen met motorrijder Daniƫl Willemsen uit Lochem en Willem Jan Besaris als monteur een team op te zetten', aldus Ter Beek.

In het dagelijks leven is Ronald directeur-eigenaar van 4People, een bureau met vestigingen in Deventer, Groningen en Den Bosch, dat bedrijven en technisch toptalent koppelt. 4People stimuleert hen om hun talenten te ontwikkelen en hun ambities waar te maken. In 2012 steunde Ronald KiKa met zijn deelname aan Dakar, deze keer heeft hij de stichting Special Heroes uitgekozen. Deze stichting zet zich in om jongeren met een beperking meer te laten sporten, bij voorkeur bij reguliere sportclubs. Ronald: 'Daardoor neemt niet alleen hun eigenwaarde en zelfvertrouwen toe, maar krijgen zij ook meer sociale contacten. Dat kan ik alleen maar van harte ondersteunen!'

Ronald is te volgen via Facebook (Dakar4SpecialHeroes).